Koji Wallet?
-
Ispričavam se unaprijed ako je pitanje neumjesno, zanima me gdje držite svoje kriptovalute. Na kojem walletu ili više njih? Znam za nepisano pravilo da ne držim sve na burzi, i to me nije brinulo do ovog događaja s ukradenim NEM-om. Znam za Ledger Nano, imam na mobitelu Eiddo wallet koji sam skinuo za potrebe airdropa, ali mi se to čini nesigurnim zbog toga što mi se mobitelu bliži druga godina korištenja i vrlo lako moguće da nešto na njemu pođe po zlu. Imate jedan ili više walleta? Ovisno pretpostavljam koje altove posjedujete
-
ja imam rasporedeno po svuda. doslovno. moram voditi evidenciju jer mi je bas doslovno po svuda. ne drzim na jednom mjestu. ledger je must. svima. al eto. nije to moje bas idealna opcija. al bome nije ni prebacivat i placat naknade kad ocu trjejdat
-
Vecinom drzim svaku valutu u njezinom walletu. Ne koristim ove all in one wallete, a Eidoo mi se nikako ne sviđa jer šalje njima (firmi) podatke o walletu. Nema garancije da im ne šalje i moj privatni ključ ili da ga neće u budućnosti poslati.
-
@stjepan je rekao u Koji Wallet?:
Vecinom drzim svaku valutu u njezinom walletu. Ne koristim ove all in one wallete, a Eidoo mi se nikako ne sviđa jer šalje njima (firmi) podatke o walletu. Nema garancije da im ne šalje i moj privatni ključ ili da ga neće u budućnosti poslati.
wow. ti znaci ne trejdas uopce ili prebacujes svaki put?
-
trejdam u vrlo dugim intervalima. ne kupujem nista u ozbiljnijim (za mene) kolicinama sto ne planiram drzati mjesec ili vise.
Ono sto trejdam u kratkim intervalima je vecinom tolko malo da me nije ni briga -
@buslje Ledger je najbolja opcija. Nakon nje wallet proizvođača.
Ne treba te brinuti stanje mobitela ako imaš backupiran seed. Svaki wallet pomoću njega restoraš na novi mobitel.
-
ali sta nije da je rasprodan. mislim da cak i na webu pise. a trezor? cuo sam da je manje siguran od ledgera.
-
@exxo je rekao u Koji Wallet?:
ali sta nije da je rasprodan. mislim da cak i na webu pise. a trezor? cuo sam da je manje siguran od ledgera.
Provjeri u HG Spotu. Možda ih oni još imaju.
Trezor je isto ok. Samo je malo skuplji.
-
Za one koji spremaju na Ledger pazite na malware Ledger Receive Address Attack
https://www.docdroid.net/Jug5LX3/ledger-receive-address-attack.pdf
" malware can simply replace the code responsible for generating the receive address with its own address, causing all future deposits to be sent to the attacker."
Zato uvijek provjerite receive adresu klikom ikone monitora i usporedite adresu na ledgeru i kompu.