RaiBlocks XRB
-
Naletio sam na novi video koji preporuca RaiBlocks, iskreno, nisam upoznat sa coinom, da li je netko mozda kupovao na BitGrailu, samo se na 2 marketa mogu kupiti, ne znam jeli mi se da uopce radit account, vec su $10. 7000 transakcija po sekundi je vise nego dovoljan razlog za ulaganje, ne znam koji coin ima vise, to je vise nego i visa sa cca 5000, ripple ima mozda 1500, paypal cca 600, ovih 7000 je skoro pa instant prebacivanje, mozda jedino IOTA u buducnosti ima teoretski vise, zbog tangle mreze koja raste u snazi sto je veca, ali to je sve mozda i bit ce, sto nesto vise raste to su veci i problemi, vidjet cemo, ovo je vec tu, ne traze puno rudarske snage, pa nece biti politike, zvuci zanimljivo, ako ce biti u rangu sa IOTOm i Rippleom, jer se radi o toj grupi brzih transakcija znaci moze imati 10x rast, sto vi mislite?
https://www.youtube.com/watch?v=a4-uBuU7kYw -
Zvuci zanimljivo.
Stvarno me zanima kako postižu tu količinu transakcija. Ukoliko su sve transakcije zapisane na blockchain-u, mogu unaprijed, bez imalo dovumljenja reći da će u budučnosti taj coin biti neupotrebljiv i/ili ekstremno centraliziran.
Žao mi je ko psu da do nove godine, a možda i sredine 1. mjeseca ne mogu na godišnji zbog povečanog obujma posla, pa si ne mogu priuštiti da još pročitam nešto i o ovom coinu, jer ako može to što tvrdi, a da ne napumpa storage space, onda je stvarno super.
Ako nije, onda je jako dobar PR koji će u budučnosti pasti u vodu, što i neće biti previše bitno jer će do tada early adopteri pobrati dovoljno veliku zaradu.
Kako god bilo, dobra prilika za zaradu. -
@stjepan
Odlicno pitanje, kazu da je scalable u beskonacnost, tako da to ne bi trebao biti problem ako je to istina, ali svakako treba iskopati sto im to znaci i da li je u praksi kako ti kazes ili su doskocili tom problemu i na koji nacin. Vidjet cu ako imam vremena mozda odem u discord njihov i pitam ih, razumijem te imam isti problem, nekad se razmisljam da samo dam otkaz i trade-am za income a u slobodno vrijeme istrazujem coinove lol -
Ajde baš pitaj, stvarno me zanima odgovor, jer sam proučavajući LN ustari shvatio koliko je cijela stvar sa skaliranjem ustvari teška za rješiti.
-
@stjepan
Pojednostavljeno
svatko ima svoj ledger, pa ne zauzima toliko prostora.
-
@jollyroger
Ja već par dana svaki dan nešto čitam o tom XRB-u. Koristi DAG, znači ne koristi blockchain.Na forum.hr ima par postova o njemo od Le Savagea. Promovirao ga je otkad je bio na 2$.
Uskoro će biti dodan na Kucoin a jedan aktivan član communitya odlučio je napraviti burzu di ćeš moći kupiti XRB s LTC-om (navodno od 1.1.)
Na coinu aktivno radi 12 developera (a ne samo Colin).
Jučer su pokernuli bounty program
https://www.reddit.com/r/RaiBlocks/comments/7makm7/announcing_the_raiblocks_bug_bounty_program/
AMA s glavnim developerom Colinom
https://www.reddit.com/r/RaiBlocks/comments/7ko5l7/colin_lemahieu_founder_and_lead_developer_of/?st=JBFEI9OG&sh=ea200b6f7k transakcija je u vakumu. Ograničavajući faktor su bandwith, i/o i/ili cpu
Problem vidim u nodovima. Nemaš neke direktne koristi da vrtiš node pa se pitam koliko će to ekip radit. Posebno onih s usranom internet vezom. Što je manje nodova mreža je nesigurnija.
Mislim da još nisu spremni za veći volumen i velike napada. Glavni developer se tek nedavno prebacio na razvoj coina full time.
Dakle, ima potencijala, ali trenutno je jako razvikan i još se nije dokazao.
Što se tiče cijene, zbog lajbek burzi ja ga izbjegavam od 2$. Sad je na 10$. Očekujem da će kad tad doći korekcija zbog kitova koji će se nakrcati i onda dumpat pa će uslijediti panika od ovih što su kupili nisko da pokupe profit.
Sad se cijena pumpa jer ga je teško nabaviti i zbog dodavanja na nove burze. Buy the rumor, sell the news.
-
@cryptobegin
Hvala, sve mi je jasno.
Spekulativno gledajuci, zvuci dobro s obzirom na prijasnje primjere sa kripto valutama, al sve opet ovisi i o bitcoinu u kojoj je fazi.
Pregledat cu linkove, hvala opet. Mozda stavim malo cisto spekulativno. -
Koliko sam shvatio na Bitgrailu moraš kupit bar 100 komada da možeš povuć na wallet.
Ne znam što smatraš malo pa da budeš upozoren :)
Na toj lajbek burzi ne ostavljaj ni za živu glavu, posbebno jer nema naknada. -
@cryptobegin je rekao u RaiBlocks XRB:
7k transakcija je u vakumu. Ograničavajući faktor su bandwith, i/o i/ili cpu
Ako je ovo istina SADA, u ovom stupnju prihvačenosti, onda taj coin nema apsolutno nikakve šanse postati ni poluozbiljan coin. Jaaaaako malo znam o DAG-u, i suzdržati ću se od daljnjih komentara, ali meni to ne miriši na dobro, ponajviše ako coin stvarno ovisi o 2 ili 3 različite stvari (band, i/o i/ili cpu). Imati tri bottlenecka je ekstremno nezdravo.
Što će se desiti kad se otvore veće burze pa kad krene promet sa i prema njih, ako je sada mreža pod opterečenjem?
-
"The 7k TPS was a profile how fast commodity hardware could eat transactions. All of the real-world limits are going to be something hardware related, either bandwidth, IO, or CPU."
"The scaling is more related to the hardware the nodes are using rather than the node count. If there was 10x increase in transactions it would use 10x the bandwidth and IO as nodes observe transactions happening."
Znači što više transakcija to je centraliziraniji jer manje ljudi može imati node.Scaling to Visa will have high bandwidth and IO requirements on representatives associated with doing 10k IOPS. Datacenter and business class hardware will have to be enough to handle the load
I di je onda tu decentraliziranost?
Ne znam, projekt se čini zanimljiv, ali mislim da niti oni sami nisu vjerovali u takav skok u popularnosti i još nisu spremni za to.
-
Da, skalirati decentralizirani sistem je 1000x teže nego centralizirani. Sve 5, treba iskoristiti hype i to što ljudi puše priču, ali dugoročno, ako ostane na ovom načinu rada, nema šanse.
-
nakon 5.1 XRB bi terbao doći na prvu veću mjenjačnicu. Što očekujete da će se desiti? Ja sam zadnji puta sudjelovao u sločnom eventu davne 2014. tako da se nebih htio osloniti na tadašnja iskustva (tada se redovito dešavao nagli pump i dugoročni dump).
-
Hype oko XRB-a je impozantan. Community je jako fanatičan (kako si mogao primjetiti :)).
Bitgrail je poput prave lajbek burze imao par bugova koje su kitovi koristili da nabave jeftin XRB. Pitanje je hoće dumpat sve na KuCoinu ili će čekat da se izlista na Binance (trenutno su vodeći po broju glasova ).
Osobno ću čekati da se tehnologija pokaže bez bugova i sposobna podnijeti veliko opterećenje.
Možda će to značiti da kupujem po 100$, ali tad ću to kupit radi techa a ne radi špekulacije.
Do tad će izaći i LN na manjim novčićima pa ću imati uvid i kako to šljaka i kolika je doista potreba za XRB-om.
Najveća prednost mu je što ne koristi mining no volio bih vidjeti da je jednako siguran kao tehnologije koje ga koriste.
-
@cryptobegin je rekao u RaiBlocks XRB:
Koliko sam shvatio na Bitgrailu moraš kupit bar 100 komada da možeš povuć na wallet.
Ne znam što smatraš malo pa da budeš upozoren :)
Na toj lajbek burzi ne ostavljaj ni za živu glavu, posbebno jer nema naknada.BitGrail Exchange @BitGrail
Invalid blocks and what’s happening right now are not problems on Bitgrail side, but depend on Raiblocks node, currently it is crashing because of too many transactions. Raiblocks developers are aware of this. @ColinLeMahieu @IcarusGlider @ZackShapiro @raiblocks
Obzirom na mcap ili će zamijeniti BTC ili će na nulu..........
-
Sad su stavili da je minimalni withdrawal 10 XRB :)
Što će bit kad dođu na Binance i KuCoin.
Brijem da niti ovi neće žurit da ih dodaju zbog nestabilnosti. -
Sjedim par dana na Discordu od RaiBlocks-a u dev kanalu....svasta se tamo da procitati. Izgleda da ipak nema "free launch" a i da sam imao pravo da history nodovi moraju postojati.
-
Ovaj coin je imao nevjerojatan rast...koje su mu posebnosti? Veliki keš je ušprican u mj dana
-
Ja sam izašao iz njega (ostavio tek par komada reda radi). Pokupio sam parsto posto zarade. Da ona glupa burza ima stop loss opciju (il da sam ju ja našao sinoć prije spavanja), bila bi zarada daleko veča, no što je, tu je, mora čovjek i raditi i spavati.
Koje su mu posebnosti? Pa, besplatne i instantne transakcije uz minimalan footprint što se tiće veličine nodova (potrošnje resursa). Maltene, najbolji mogući coin na svijetu ako je vjerovati teoriji. U praksi baš i nije tako, a kad čitaš developer kanal u njihovom discordu shvatiš da ni sami nisu sigurni kako riješiti određene probleme koji će doći sa povečanjem cijene / brojem korisnika.
ASIC napad, mitm napad i sl. problemi koji će tek pokazati dali je uopče moguće to sto su si zamislili. Zgodno je bilo vidjeti prijedlog developera na pitanje kako riješiti jednu teoretsku mitm situaciju, a to je: "zatražiti confirmation od više od pola mreže", što je praktički bacanje "instant" dijela transakcije u smeče, a i činjenice da ti sam ne možeš biti siguran da je neka transakcija prava bez ostatka mreže što je samo po sebi ogroman (barem meni) minus. Umjesto "trustless" moraš se oslanjati na druge.
Taj coin, tj. njegova ideja će tek doći na kušnju. Što bi rekli Američani, trial by fire. Skeptik u meni vrišti: "ne postoji free launch, ne možeš imati i ovce i novce".