Da li postoje sajtovi sa kriptovalutama za specificne grane?


 • Re: Korisni linkovi

  Interesira me da li neko zna koje su kriptovalute i da li postoje za gambling industriju? Trebalo bi uradit neku articlu za https://sr.casino.guru/, i pokusavam istrazit da li ima neko, a posto sam totalni pocetnik, nadam se da cete mi pomoc.

  Takodjer, trebaju mi i neke kritpovalute koje su u razvitku... Hvala


 • Postoje neki altcoinovi napravljeni samo za ganbling, ali nisam cuo da su se bas "primili". Vecinom kladionice primaju BTC ili neku drugu poznatiju valutu. Gambling coinovi kao takvi nemaju bas previse smisla kad u top3 valute imas maltene sve sto ti treba.
  Mozda ce neka kladionica / gambling site inzistirati na nekoj valuti, no kad shvate da gube novac zbog toga, brzo ce odustati.


 • Hvala na brzom odgovoru. Načuo sam da postoji neki RaCoin, kao da je on vezan za gambling industriju, ali moram istražit, ne znam da li ste upoznati sa tim?


 • Postoji puno coina koji su izbačeni kao "coin za kockanje". Ne postoji clužbeni coin za "kockarsku industriju" jer ta industrija nije službeno odabrala niti jedan coin. Svaka zasebna kockarnica ili grupacija određuje koju vrstu uplata i isplata prima, i to određuje prema pravilima zemlje u kojoj operira.

  "Coin za kockanje" ima smisla kao i "šerafciger za zavrtanje samo u lijevu stranu" ili "čekić za lupanje čavala samo pod jednim kutom".

  Teoretski i jedno i drugo i treće mogu postojati, ali su neisplativi i ono najbitnije ne pružaju dovoljno koristi za muku koja bi se trebala proći da bi ih se koristilo.

  K tome, logično je da kockarnice žele privući što više ljudi, ograničavati se samo na usku grupu koja zna za neki slabo poznat coin nema smisla. Ako već ideš na kriptovalute, onda ideš na neku poznatu iz npr. top 10 kriptovaluta. U top 10 je izbor dovoljno velik za sve potrebe.

  K tome, nema razloga da se ograničiš samo na jednu kriptovalutu.