Stellar (XLM)
-
Website: Stellar.org
Stellar is a distributed, hybrid blockchain that is fully open-source. It is infrastructure that exists to facilitate cross-asset transfers of value, including payments. With just one integration into the Stellar Network, you will join an open, global financial network where all actors – be they people, payment networks, or banks – have equal access & economic participation.
Mjenjačnice: Binance, Bittrex, Kraken.... -
Nisam znao kako da se na najbolji način uključim u forum, pa sam pretpostavio da ovo ne bi mogla biti loša ideja. Uglavnom, u ovom crypto svijetu sam nešto više od dva mjeseca. Ušao sam s 15 dolara u ovo sve, više iz neke znatiželje kako to sve izgleda. Nije mi trebalo dugo da se navučem, pogotovo kada sam na prvom ulogu IOTI zaradio 8x. Posli sam uvalio se u hrpu gluposti, ali to je sve škola. Uglavnom da ne duljim, pratim ovaj vaš forum i vidim da nitko ne spominje lumense??
Upravo gledam da dio zarade od vechaina uložim u Stellar. Samo nikako da se sentimentalno odvojim od nečeg što donosi lovu, pohlepa je zajebana stvar -
Pozdrav i dobrodosao
XLM je u igri vec dugo, poprilicno mrtav coin uz jedan ozbiljni pump u 4. mjesecu 2017 (koliko se sjecam tada je sve otislo pun k gore, kao i u 12. mjesecu ove godine (isto je sve otislo dosta up), trenutno nebi nikome preporucija da ude u XLM, rast od 300% ulazak u top 10 Capa, a neznan na temelju cega stvarno?
Da si u njemu preporucija bi ti izlazak, definitivno.. cak mi zvoni da sam ih jednom imao jer sam ih dobio negdje nekako i nakon par mjeseci blagog pada sam ih se rjesio, ako ti se stvarno svida coin, pricekaj tzv "korekciju" -
@buslje
Dobro došao! Baš zanimljivo da znam dosta ljudi kojima je IOTA bila prvi atlcoin. Pretpostavljam jer se radi od drugačijoj thenologiji pa ti odmah zvuči da ima velikog potencijala.Što se tiče Stellara, on je Rippleov bolji brat.
Čovjek koji je osnovao Ripple, osnovao je i Stellar. Prije toga je osnovao Mt.Gox i prodao ga pod sumnjivim okolnostima. Dakle, malo sumnjiv lik.
Za razliku od Ripplea, Stellar je više decentraliziran.
Ono što je zanimljivo da dio tokena dijele u dobrotvorne svrhe ljudima koji nemaju mogućnost koristit banke.
Za razliku od Ripplea di se sve zove Ripple, oni token zovu Stellar Lumens, dok je protokol Lumens.
Malo je upitno koliko ima smisla gomilat hrpu Stellar Lumensa jer služe za plaćanje naknada u mreži koje su ionako minimalne :) Osim da se obogatimo, naravno :100:
-
@buslje
Ovo je moj osobni stav i vjerovatno se puno ljudi nece sloziti, ali XLM je za mene scam i ne diram ih ni sa stapom, zasto? Pa cim vidim tko je iza tog tokena bjezim, gospodin Jeb McCaleb ima cijelu povijest iza sebe.
Ako si tek nedavno usao onda se ne sjecas, ali nama koji smo duze u ovome kad spomenes Mt.Gox krene kapljica hladnog znoja i dan danas...
Jeb McCaleb ti je 2006 napravio MtGox kao platformu za magic the gathering razmjenu MagicThe Gathering Online Xchange. Kad je kripto krenuo nije bilo exchangea i mtgox se prebacio za to, naravno bili su katastrofa, financije su iznimno teski IT projekti, al eto, tad je bilo dobro sto god imamo...gospodin McCaleb ti je ukratko pokupio pare, prodao MtGox Mark Karpelesu, tad se dogodio cudan MtGox hack, Mark zavrsio u zatvoru iako emailovi pokazuju jasno da je Jeb bio iza svega, tad ide u Ripple Labs, kupuje Ripple Labs, mjenjaju tadasnji projekt koji je cak i bio dobra idea u ovo sto je danas ripple, isto scam coin i opet radi slicno, odlazi iz Ripple Labsa, ali uzima kao otpremninu neki astronomski broj ripple tokena izmedju ostalog i osniva Stellar Lumens, sad kad je ripple skocio na papiru je bio najbogatiji covjek na svijetu zbog kolicine tokena koju posjeduje...
ma ukratko scammer, sto god takne propadne, a on se okoristi masno, vec mogu vidjeti film za 10 godina tipa vuk sa wallstreeta samo o njemu.Evo jedan od kljucnih bitcoin core developera i tone vays pricaju o rippleu
https://www.youtube.com/watch?v=mQKxSVLLfAk&list=PLQBwZ2xry6ebYoZktlQeeKDGeJaMP5EJ1&index=4 -
Hvala na brzim odgovorima. Ovo za IOTU, haha. Ma samo sam vidio da pišu o toj famoznoj suradnji s microsoftom i na kraju svi znamo što je bilo. Ustvari, kad sve raste kao što mi je slučaj u zadnja dva tjedna onda stvarno misliš da nešto i znaš o ovom. Problem je što napraviti kad krene pomor altova. Zato sam htio taj neki dio zarade odvojiti u nešto novo. Bitcoin očekujem da će rasti do 25, ali na altovima se lovi brza zarada.
-
@buslje je rekao u Stellar (XLM):
Hvala na brzim odgovorima. Ovo za IOTU, haha. Ma samo sam vidio da pišu o toj famoznoj suradnji s microsoftom i na kraju svi znamo što je bilo. Ustvari, kad sve raste kao što mi je slučaj u zadnja dva tjedna onda stvarno misliš da nešto i znaš o ovom. Problem je što napraviti kad krene pomor altova. Zato sam htio taj neki dio zarade odvojiti u nešto novo. Bitcoin očekujem da će rasti do 25, ali na altovima se lovi brza zarada.
Vidim da brzo učiš :)
-
@buslje
"Problem je što napraviti kad krene pomor altova"
Sto napraviti??? Shopping! Daj mi FUD panic kad god, da mi je bar jos jednom china ban lol
https://www.youtube.com/watch?v=lEBP9dpVM70 -
LOL.
Ovaj forum postaje sve bolji. Bravo dečki! :)
-
haha. Vidio sam i ja to pravilo da kad brod krene puštati vodu da treba sve kupiti po niskim cijenama. Ali ne želim upumpavati novu lovu. Što je s onim tetherom, to je kao neka vrijednost dolara koja nikad ne pada?
-
@buslje Tether bi trebao biti stablecoin koji ima pokriće 1:1 u dolaru. Kao takav, uvijek bi trebao vrijedit oko 1$.
ALI
Tether odbija pružiti dokaz u kojoj banci imaju taj depozit i svi su jako panični da zapravo printaju lovu iz vedra neba.
Oni umjesto da pruže dokaze da to ne rade, unajmljuju odvjetnike :(
Ja se držim podalje od Tethera i Bitfinexa. -
Da stoji na 1 $ nepomičan
-
-
Nije razvikan kao ADA ali pogledajte njegov rast...jako lijepo i stabilno raste.
Trenutno mi je XLM pored ADA-e najjaci coin u portofoliu, njega i ADA-e i imam najvise.Znam da ima puno price oko McCaleba, proslost mu nije bas bajna ali ovaj coin se jako dobro drzi i cini se kako ima zaista svijetlu buducnost.
-
@fat_boy_slim ja ga takodjer imam, cini mi cak 40tak posto portofolia.. jesi hodlao tokom pada ili ? Ja sam ga na vrhu skoro kupio, koja greska, ali nadam se ciklusu altcoinova...
-
Ako BTC opet ne podivlja, dolazi zelenilo na ALT tržištu sigurno. Najplodnije tlo za to je kad BTC ide vodoravno kao zadnjih par dana.
-
@stjepan zelenilo je tu već zadnjih tjedan dana samo su svi prestaršeni da je to sve opet navlakuša :)
zadnji mjesec (gledam od 15.3-15.4.) mi je bio prvi ove godine da je mi je dio portfelja di ulažem u top 11 kriptovaluta ostvario plus :)
-
Istina istina....neki (rijetki) moji altovi su narasli preko 50%, al sve nešto uzimam sa zadrškom....nema žurbe.
Ako sam 2014. mogao čekati 2 godine, što je par mjeseci.... -
@majorjs1 je rekao u Stellar (XLM):
@fat_boy_slim ja ga takodjer imam, cini mi cak 40tak posto portofolia.. jesi hodlao tokom pada ili ? Ja sam ga na vrhu skoro kupio, koja greska, ali nadam se ciklusu altcoinova...
Nisam ga hodlao jer nisam ni bio u kritpu do unazad cca. dva mjeseca :smiling_face_with_open_mouth:
Usao sam u njega prije 10 dana tako da sam lijepij zaradi trenutno. Jucer sam izvadio samo profit a budemo vidjeli kako ce se dalje ponasati.
Kako izgleda trenutno nema bojazni za daljnju zaradu. Mozda se i vratim kad malo padne...ovisi kakvo ce mi biti stanje u drugim altovima. -
@fat_boy_slim je rekao u Stellar (XLM):
@majorjs1 je rekao u Stellar (XLM):
Nisam ga hodlao jer nisam ni bio u kritpu do unazad cca. dva mjeseca :smiling_face_with_open_mouth:
Usao sam u njega prije 10 dana tako da sam lijepij zaradi trenutno. Jucer sam izvadio samo profit a budemo vidjeli kako ce se dalje ponasati.
Kako izgleda trenutno nema bojazni za daljnju zaradu. Mozda se i vratim kad malo padne...ovisi kakvo ce mi biti stanje u drugim altovima.Ti si dakle među ovim koji su ušli u zadnjih mjesec dana :) Čestitke!