Cijena Bitcoina
-
Uh, gadno je zaronio :)
-
Ovisi kakva ti je konstrukcija portfelja.
Meni je postavljen tako da nemam potrebe išta mijenjat.
Eventualno ako procijenim da su neki altovi na ogromnom popustu, žrtvovat ću one koji se bolje drže da dokupim ove jako podcijenjene iz trading dijela portfelja.
Sve oko LTC-a su samo glasine. Ništa nije potvrđeno i ići u LTC 100% je neka vrsta kockanja. Nema nekih čvrstih dokaza na kojima bi temeljio tu odluku.
Naravno, svatko mora odlučit za sebe. Nekad oni najhrabriji najbolje prođu. Nekad najgore :)
Zanimljivo je da LTC skoro uopće ne mrda i ne roni na nos :)
-
Ljudi vidim da se drzi oko 11k, dali znate nesto novog? Sta kazu grafovi di bi se mogli zadrzati ili do kuda padati? Naime eto nisam prodao onih par btc-a kad su bili na 14k.. sad me zanima sto mislite o nekom kratkom razdoblju kako bi po vama mozda moglo ici...
-
Cryptobegin , znaš da sam novi. Neki sam dan na yubitu gledao jednog profesora iz Bg i tema je bila kako napraviti portfelj. Ukratko tip savjetuje ovako:
50% podjednako uložiti u prvih 30 ili još bolje 50 coina a ostalih 50% u mining. Za mining kaže da je bolje uložiti u svoju opremu jer ako priča o cryptosima rikne, uvijek možeš opremu prodati gamerima. Po njegovoj priči za neki solidni invest u hardware treba od 3500€.
I nije za dnevno trejdanje već za holdanje. Po njegovom izračunu, od dnevnih trejdera je samo 30% u plusu dok je holdera 90% u plusu (shema ako podjednako ulažu u top 30 ili 50).
Sva ova priča je bila za jedno pitanje. Kako si ti organizirao svoj portfelj ???
Please.... -
@majorjs1 je rekao u Cijena Bitcoina:
Ljudi vidim da se drzi oko 11k, dali znate nesto novog? Sta kazu grafovi di bi se mogli zadrzati ili do kuda padati? Naime eto nisam prodao onih par btc-a kad su bili na 14k.. sad me zanima sto mislite o nekom kratkom razdoblju kako bi po vama mozda moglo ici...
U kratkom razdoblju je sve moguće. Dovoljno je da se pojavi neki Jamie Dimon koji će napraviti ogoroman buy order i sve će opet poletjeti jer će uslijediti FOMO.
Kod ovakvih paraboličnih trendova, cijena raste (a često i pada) parabolično. Znači može se dogoditi da prodaš, odeš na plac, vratiš se i već je cijena 2000$ veća.
Probaj sve raditi s planom ako planiraš prodavati pa opet dokupljivat. Znaj da to rade i mnogi drugi.
Zapitaj se i da li ti je taj stres i napetost vrijedna evenutalnog profita.
Što se mene tiče ja imam potpuno povjerenje u kriptovalute i ne strahujem da će sve otići na nulu.
I da ode, reći ću "a baš šteta. moglo je promijeniti svijet".
Ako se jako živciraš oko gubitka može biti da si malo previše uložio, da nisi siguran u tehnologiju ili da ti žena kvoca :)Dok god smo u oblaku i čak malo ispod njega nema razloga za paniku. To se je već ponovilo puno puta kroz povijest i ponavljat će se opet.
-
@total-beginners je rekao u Cijena Bitcoina:
Cryptobegin , znaš da sam novi. Neki sam dan na yubitu gledao jednog profesora iz Bg i tema je bila kako napraviti portfelj. Ukratko tip savjetuje ovako:
50% podjednako uložiti u prvih 30 ili još bolje 50 coina a ostalih 50% u mining. Za mining kaže da je bolje uložiti u svoju opremu jer ako priča o cryptosima rikne, uvijek možeš opremu prodati gamerima. Po njegovoj priči za neki solidni invest u hardware treba od 3500€.
I nije za dnevno trejdanje već za holdanje. Po njegovom izračunu, od dnevnih trejdera je samo 30% u plusu dok je holdera 90% u plusu (shema ako podjednako ulažu u top 30 ili 50).
Sva ova priča je bila za jedno pitanje. Kako si ti organizirao svoj portfelj ???
Please....Onako kako sam i tebi savjetovao.
10% mi je u btcu a 10% u ostalih top 10 kriptovaluta (neovisno koje su, tako da imam i glupi ripple i bcash). tih 20% rebalanisiram 1 mjesečno.50% se nalazi u long term pozicijama - znači novčići koje ne prodajem i u koje imam veliko povjerenje. tu btc zauzima veliki dio
30% se nalazi u trading dijelu- tu dolaze kriptovalute od kojih očekujem da će mi povećati količinu btc-a u roku od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.
-
Pod rebalans što podrazumijevaš ?
» rebalans • muški rod Uravnoteženje, preuređenje, prepravka i dovođenje u realne okvire i razvnotežu poremećenog stanja; izmene, ispravke u programu rada, u planu, na osnovu iskustva i novonastale situacije (lat.
I u ovih 50%, osim btc, što još imaš?
-
Pod rebalans što podrazumijevaš ?
» rebalans • muški rod Uravnoteženje, preuređenje, prepravka i dovođenje u realne okvire i razvnotežu poremećenog stanja; izmene, ispravke u programu rada, u planu, na osnovu iskustva i novonastale situacije (lat.
I u ovih 50%, osim btc, što još imaš?
znači da pogledam cijene i izbacim one koji više nisu u top 10, kupim ove koji su ušli i poravnam sve po postotku.
btc, neo, ada, icx, eth i počinjem gradit poziciju u ioti
-
Cryptobegin , mislim da ću slijedeći tvoje savjete postati miljuner :)
-
Cryptobegin , mislim da ću slijedeći tvoje savjete postati miljuner :)
nisu savjeti. savjet vrijedi onloliko koliko ste platili za njega :)
uzdaj se u se i u svoje kljuse. to je pravi put.
-
Ovako stoje stvari. Ja o Bitcoinu i o altovima do prije mjesec dana pojma nisam imao. Znači od mog 0% znanja ovdje sam pokupio nekih 40% . I to je nešto.
A ovo sam postao danas i to je velik napredak za njuba.
https://bitcoin-hrvatska.com/forum/topic/95/najbolja-platforma-pomoc/4 -
Zanimljivo je kako se cijena BTC (i ostalih kriptovaluta koje se šlepajuuz njega) kreće od trenutka pokretanja futuresa :)
-
Misliš da je povezano sa futuresima?
-
@stjepan Ako nije, onda je to stvarno čudna podudarnost.
Dobrodošli u svijet investitora u plemenite metale-ja to proživljavam zadnjih sedam godina.
Zaboravi sve fundamente, grafove, logiku...bankarska gamad se neće predati samo tako i futuresi su jedno od njihovih oružja.
Dodaj uz to maniju nikad viđenu u povijesti čovječanstva i imaš savršen recept da milijarde dolara nestane preko noći.
I ne samo to-lagano se kreće s kriminalizacijom kriptovaluta pa ćeš i taj dio okusiti kao i ja-posjeduješ plemenite metale/kriptovalute? Ti si antidržavni element i terorist :) -
Down the history line....
-
-
Ahahahahah dobar.
-
Mislite da je 450 marcetCap dno koje smo dosegli ili bi moglo jos stotinjak po vasem misljenju? Pa snjim i btc i ostali jos 20tak posto dole
-
Sad ću biti kao Tone Vays i preseravat ću se zbog strelice :)
-
Dali itko uzima ovo u obzir kad razmišlja o nekom dugoročnom kretanju cijene?
http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/bitcoin.html
I ako da, što znači sad ovo
Due to client demand, we are providing BTC data in real-time until January 26, 2018. If you would like to license real-time data after that point, visit our Market Data section.